Pre Season Matches

Lens 3 LCFC 0

Stade Félix Bollaert-Delélis, Lens

1-0 Kevin Danso (47), 2-0 Angelo Fulgini (52), 3-0 Angelo Fulgini (56)

Ett mål från Kevin Danso och två av Angelo Fulgini kom alla inom 10 minuter i början av andra halvlek och då var matchen över för Foxes. Det blev 3 försäsongsförluster på på raken, dessutom utan att göra mål. Det kanske bara är försäsongen, men det ger inte mycket självförtroende och det var en särskilt dålig uppvisning från City i genrepet innan säsongsstarten. De saknade energi, sammanhållning och alla bevis för att de visste vad spelplanen var! Steve Cooper säger att Leicester City desperat behöver tillägg till truppen innan fönstret stängs. Han sa även att Jamie Vardy och Conor Coady kommer att missa säsongsupptakten mot Spurs den 19 augusti. Coady förväntas vara borta i en månad. Patson Daka drog på sig en skada i den första halvleken, men för övrigt fick de flesta i startelvan minst 60 minuters speltid. Leicester ser fortfarande inte ut att vara på den nivå som behövs för en Premier League-säsong mindre än 10 dagar bort. Steve Cooper behöver nu arbeta nära truppen på Seagrave för att vässa formen inför ligastarten.

LCFC 0 - FC Augsburg 1

Illerstadion, Kempten

0-1 Kevin Schlotterbeck (10)

Leicester saknade kreativitet i förlustmatchen mot FC Augsburg. I den andra halvleken var det väldigt få höjdpunkter vad gäller anfallschanser. De försvarade sig någorlunda bra ibland, men överlag, om man tar det för vad det är - en vänskapsmatch innan säsongsstart - borde Steve Cooper vara lite besviken. Men, det var ännu ett bra test idag mot bra motstånd och ytterligare en match som gör att laget kommer in i säsongen.

Leicester City 0 - Palermo 1

SMH Group Stadium, Chesterfield

0-1 Federico Di Francesco (60)

City välkomnade Mads Hermansen direkt tillbaka till startelvan efter sin tid på UEFA EURO 2024 med Danmark, och spelade de 45 första, medan hans  landslagskollega Victor Kristiansen också fanns i startelvan för första gången i sommar, och återvände efter att ha spenderat 2023/2024 i Bologna. Nyförvärvet Bobby De Cordova-Reid kom in som inhoppare, och kom in i truppen senare på grund av att han spelade i Copa America för Jamaica. De italienska besökarna startade matchen bäst och var snabbt framme i en första farlighet i den inledande minuten, men Dario Saric sköt lågt utanför den bortre stolpen. Harry Winks stod för Citys första skott mot mål, bollen for strax över ribban. Nyförvärvet Caleb Okoli skickade på ett ambitiöst långskott efter att ha tagit sig fram snabbt bakifrån. Ndidi nickade strax utanför målet när City ökade på lite press under de avslutande minuterna av första halvlek, men 0-0stod sig i halvtid. Samma mönster följde efter pausen, då Abdul Fatawu, via en snabb löpning till höger, hittade James Justin i straffområdet. Han i sin tur lade bort bollen för Mavididi, vars skott blockerades till hörna. De missade chanserna skulle visa sig kostsamma. Efter ett försvarsmisstag kunde Di Francesco kasta sig fram och peta in bollen från nära håll. En rad byten bromsade Leicesters rytm och Palermo nästan fördubblade sin ledning strax efter. Leicester skapade en sista chans, Kristiansens inlägg förvandlades nästan till självmål av Ionut Nedelcearu, men Gomis fanns bakom och rensade.

Abdul Fatawu in action

Shrewsbury Town 1 - Leicester City 2

The Croud Meadow, Shrewsbury

0-1 Stephy Mavididi (27), 1-1 självmål (51), 1-2 Kasey McAteer (52)

Leicester City vann med 2-1 över Shrewsbury Town på The Croud Meadow när manager Steve Cooper fick en ny försäsongsinblick på sitt lag. Stephy Mavididis frispark gav gästerna ledningen i den 27:e minuten innan Kasey McAteer, tidigt i andra halvlek, slog tillbaka en minut efter Caleb Okolis olyckliga självmål för att säkra segern för Foxes. Det fanns en blandning av ungdom och erfarenhet i City för deras första försäsongsmatch på brittisk mark, med den nya permanenta värvningen Abdul Fatawu bland startspelarna. Cooper's Foxes spelade i 2024/2025 nya svarta bortadräkt. Leicester var livliga från start, och kom fram både centralt och längs kanterna. Managern valde att göra sju ändringar i paus. Det var en behaglig kväll för Coopers lag, som kommer att ha dragit nytta av ännu ett intensivt sommarpass inför den nya Premier League-säsongen. Totalt sett såg 21 spelare action i Shropshire när försäsongens matchande tar fart.